2

In februari hebben jullie kunnen zien dat ik voor het eerst gezaaid had. Ik zei nog dat ik bang was dat ik teveel gezaaid had, maar dat blijkt mee te vallen want er is geen een paprika of aubergine opgekomen... Ik denk dat het oud zaad toch niet meer kiemkrachtig is. Alleen 2 artisjokken zijn opgekomen en mijn petunia zaad.
Zaaisel van 15 februari
4 Maart heb ik de 2e lading gezaaid. Dit keer heb ik alle soorten tomaten gezaaid waarvan ik nog zakjes had liggen. Op dit moment zijn alle nieuwe soorten, die ik voor de zekerheid gekocht had, opgekomen. Bij de oude soortjes is het erg spannend! Van sommige komen er een paar op. Iedere dag is het weer een verrassing of er nog iets nieuws bij gekomen is. Sommige soorten heb ik in 2015 gekocht, zo lang is tomatenzaad dus niet houdbaar :-S
Zaaisel van 4 maart
Ik heb ook nog een aantal nieuwe paprikazaden en 1 soort aubergine gezaaid, deze komen gelukkig wel op.

Ik zal op de pagina bovenin "Gezaaid 2017" gaan noteren welke soorten ik allemaal gezaaid heb en wat er opgekomen is.

Weer iets nieuws in ons "landelijke leventje": kwartels!
Via internet heb ik een doosje kwarteleieren gekocht. Afgelopen vrijdag kreeg ik ze binnen via de post. 12 Stuks mooie broedeitjes van de Japanse kwartel, pastel wildkleur.
Kwarteleitjes
Dus de broedmachine moest uit de schuur komen en Wim heeft hem netjes schoongemaakt. Zaterdagavond hebben we hem aan gezet om op temperatuur te komen en gisteravond zijn de eitjes erin gegaan. Hij staat boven op een kamertje lekker te broeden.
Het duur 16 tot 18 dagen voordat de kuikentjes tevoorschijn komen, als ze allemaal goed bevrucht zijn. Ik ben heel benieuwd!! Wat zou mijn vader het leuk gevonden hebben..

6

Het werken in de tuin is begonnen. Afgelopen dagen zijn we begonnen met de tuin weer een beetje op orde te maken. Het was namelijk een beetje een bende. Mijn zwager was zo lief om even langs te komen om een stukje om te frezen.
Zwager aan het werk Grond frezen
En Wim kwam al gauw helpen. Het achterste gedeelte is gedaan en er ligt een laagje mest op om ondergespit te worden. Als dat gedaan is kunnen de tuinbonen erin en wordt het al echt een tuin!
Goed bemest
Ook hebben we een kas gescoord die we nog neer moeten zetten.
Plek van de kas
Naast de kas komt een aardappelveldje, omdat er op de grond van de moestuin afgelopen 2 jaar al aardappels hebben gestaan. Dus nu een schoon stukje grond voor de aardappels. (Annejet heeft toch nog niet zoveel gras nodig) De aardappels liggen nog voor te kiemen. We dachten er een stuk of 40 te hebben, maar het blijken er 99 dus hopelijk een grote oogst!

Voor het eerst dit jaar weer wat gezaaid. Ik heb de paprika's, pepers en aubergines gezaaid. Het is allemaal wel erg oud zaad, maar ik gok het erop. Meestal heb ik toch overal te veel van dus het is mazzel als er een paar dingen goed opkomen. Pepers, paprika's en aubergines
5 soorten paprika's, 3 aubergines en 2 pepers. Verder nog een paar artisjokken gezaaid en om het bakje vol te maken wat Petunia's. Ik ben benieuwd.
Gezaaid  Mooi wachten voor het raam

Ondertussen is Wim bezig met de schouw voor boven het fornuis. Het begint nu echt vorm te krijgen! Super blij mee..
Schouw

Ik ga het toch weer proberen.. De blog over ons leventje en vooral over de tuin. Ondertussen verhuisd naar Heiloo en nog druk bezig met ons huis en de tuin op te knappen. het is nog lang niet af, maar we wonen zo fijn! Ook trotse ouders geworden van onze dochter Annejet en in mei verwachten we ons tweede kindje.
Terwijl Wim in het huis bezig is met klussen, probeer ik de tuin weer op te starten. Vorig jaar stond er niet zoveel op de tuin en ik ben bang dat het dit jaar weer niet een groot succes wordt. Vooral omdat er in de drukste periode een kleintje bij komt.. 🙂 Maar dat geeft helemaal niks. ik ga gewoon kijken waar het schip strandt..
Voorlopig ligt de tuin er zo bij..
Tuin in de winter
Van de week ga ik alvast paprika's voorzaaien om straks in de kas te laten groeien.

Zo het weekend is weer geweest. Helaas niet op de tuin geweest dit weekend, want we waren druk met andere dingen. Maar ik vertrouw erop dat alles goed groeit :-).
Vrijdag ben ik met mijn moeder en mijn zus naar den Bosch geweest, naar de Knotsgekke Kaarten en scrapdagen. Dat was erg gezellig! En we hebben een hoop leuke dingen gezien. Niet veel nieuwe dingen, maar wel weer leuke ideetjes opgedaan. Er was ook een handwerkbeurs bij en daar zagen we leuke ideeën om oude spullen te hergebruiken. Dat moeten we even onthouden!
Verder hebben we zaterdagochtend 2 duivenhokken schoongemaakt. Wim zijn duiven zitten nu nog allemaal bij elkaar en moeten straks gekoppeld worden, zodat ze jongen krijgen. De hokken waren errug stoffig, maar het is enorm opgeknapt. Ook hebben de duiven lekker gevlogen. Ook onze witte duifjes vonden het weer heerlijk. Op naar het voorjaar!

Wandelen

Wat was het een heerlijk weekend! Helaas hadden we dit weekend een hoop te doen anders waren we het hele weekend op de tuin bezig geweest. Zaterdag hebben we een hoop gedaan. Aardappels gepoot, tuinbonen gezaaid en plantuitjes geplant. Het groeien kan beginnen! Wim heeft nog een stuk gespit en de appelboom opgeruimd.
Aardappels
Daarna zijn we aan de slag gegaan met onze nieuwe oude vouwwagen. Deze hebben we gekregen en is echt een oudje uit 1980. Geweldig zo'n ding.
Vandaag nog even heel snel een rijtje spinazie gezaaid. Jammer dat het weekend niet langer duurt.. 🙂
Ow trouwens is mijn kiemproject niet gelukt, er is niks opgekomen en de bonen zijn gaan rotten. Dus deze gaan ook de prullenbak in en er komen frisse nieuwe bonen haha..
Kiembonen dag 4

2

Afgelopen woensdagavond heb ik mijn hele kist met zaden opgeruimd. Er zat zoveel zaad in wat al erg oud is dus dat heb ik maar weggegooid. Toch heb ik nog een hele berg zaad wat nog wel goed is.
Een paar soorten bonen kon ik nog niet weggooien. ik ga kijken of er nog iets op komt van deze oude bonen. Op de site van Sjefs Tuintips, vond ik hele mooie beschrijvingen van het laten kiemen van bonen om te kijken of deze nog goed waren. Dus dat heb ik gedaan.
Gister was er nog weinig te zien aan de bonen. Ik ben benieuwd hoe het vandaag is.

Bonen kiemen

Sjefs tuintips vond ik trouwens een erg leuke site met een hoop uitleg over knutselwerkjes voor op de tuin. Wim mag van mij wel aan de slag 🙂