Gevecht tegen het onkruid

Het is erg groeizaam weer! Helaas vind mijn onkruid dat ook. Het is echt helemaal groen. Afgelopen weekend was het niet echt lekker weer voor de tuin, dus dat loopt dan ook weer tegen. Gelukkig heeft mijn moeder al aangeboden om te helpen met wieden en schoffelen. Even kijken wanneer we dat gaan doen.
Verder heb ik wel nog wat gezaaid. De witlof is gezaaid en ik heb wat winterwortels opnieuw gezaaid, want er was 1,5 regel niet opgekomen. Waarschijnlijk had ik daar te oud zaad voor gebruikt.
Ook ben ik begonnen met het weghalen van mijn bollen. Dan kunnen daar mijn spruitjes staan, want die moeten nodig naar mijn tuin verhuizen. Ook mijn mais kan al de volle grond in!
Ik heb trouwens mijn paprika/peper/tomaten planten bij mijn broer in een tunnel gezet. Hij heeft namelijk een hele mooie grote tunnel bij zijn werk staan. Daar heeft hij al veel tomatenplanten en andere dingen staan. En voor mijn plantjes was ook nog wel plek, gelukkig!

2 gedachten over “Gevecht tegen het onkruid

 1. Yolanda

  Mag ik je moeder even lenen Willemijn want bij mij loopt het onkruid ook de spuigaten uit. šŸ˜‰ Enne, reuze handig zo'n broer die nog ruimte heeft voor jouw plantjes. Ieder jaar weer hetzelfde liedje: te veel gezaaid!

 2. THEA

  Je mag blij zijn met zo'n broer en je moeder is een schat, als ze komt helpen!!

  Handig zo'n tunnel.
  Ik heb de potten met tomaten gewoon buiten staan,als het weer slecht word,kan ik ze altijd nog terug in de kas of onder het afdak zetten.
  In mijn kasje is het jammer genoeg niet licht genoeg. Door de groenstrook achter de schutting, en de boom van de buren.
  Gelukkig staat onze notenboom aan de kant waar pas s'avonds de zon komt.Maar jammer is het wel. Ons kasje stond er eerder dan de bomen.
  Maar wat doe je eraan? Niks dus!!

  Fijne week,groetjes Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *