Aardbeien!!

Ja het is zover, de eerste grote oogst is binnen! Ik heb afgelopen weekend 4 kilo aardbeien geplukt.. En er zit nog veel meer aan. Ze zijn heerlijk en groot. Ik heb al aan mn familie uitgedeeld en ik heb jam gemaakt. Dat was alweer een tijdje geleden, maar het was weer erg leuk! Ik had niet zoveel gemaakt, maar het in leuke mini potjes gedaan. Zo kan iedereen proeven. Ik vind het heerlijk. Ook heb ik een rijstvlaai gemaakt met aardbeien. Deze vond ik ook goed gelukt. Ik heb ook 2 zakjes aardbeien ingevroren, maar zag later dat ik ze beter eerst los had kunnen invriezen.. Maarja.. Ook heb ik wat aardbeien gepureerd met suiker en dit ook ingevroren. Dit kan ik vast nog wel ergens voor gebruiken in het najaar.
Morgen ga ik weer plukken. En ik heb alweer een leuk receptje gevonden voor aardbeienlikeur op deze geweldige blog! Ook ga ik nog een aardbeienflan maken. Ik ben van plan om elke week een taart te maken.. (niet voor mezelf hoor!!).
Verder ben ik gister druk in de weer geweest met vlierbloesem. Ik heb nu ongeveer 4 liter vlierbloesemsiroop gemaakt en 2 liter vlierbloesemstroop (die een beetje dun is uitgevallen). Ook ga ik van de week nog vlierbloesemchampagne maken. Ik heb flessen besteld op de site van Brouwmarkt.

In de tuin gaat het verder wel goed. De kapucijners groeien prima en ik heb ook snijbonen en wittebonen geplant. Nog even en ik kan rode en zwarte bessen plukken. Er staat ook nog wel erg veel onkruid.. helaas.. Mn aspergeplantjes heb ik nu ook buiten gezet. We wachten het rustig af.. Mijn koolplantjes worden ook geterroriseerd door vogels en/of rupsen en slakken. Ik heb er nu videoband overheen gespannen. hopelijk laten ze ze nu wat met rust. Ow en mn peultjes zijn heerlijk!

Nog een vraag: Wie weet er leuke dingen die ik kan maken met een overschot aan pruimenjam wat ik nog heb staan??

Vlierbloesemsiroop Taart!! Snijbonen

12 gedachten over “Aardbeien!!

 1. THEA

  Jeetje...wat ben jij druk zeg !! Ik word al moe van het lezen alleen al!!

  Ik was ook altijd zo'n bezig baasje, maar nu ik niet meer werk doe ik het veeeeel rustiger aan. En ik moet zeggen,het bevalt goed.

  Aan mij heb je niks,ik heb geen idee wat je met die jam kunt doen.Helaas !!!!

  groetjes Thea

 2. THEA

  Ja heerlijk ontspannend is het wel, dat tuinieren !!

  Kun je op je werk je reacties lezen?
  Of kom je naar huis in je middagpauze??

  Vandaag is het mooi weer hier,net was het achter in de tuin al 22 graden, heerlijk.

 3. frank

  hoop dat je ook appels op je tuin heb, vind nl appeltaart lekkerder dan aardbeientaart. was maar een idee:-). hoewel aardbeien op brood is ook lekker. groetjes frank

 4. Lisette

  Hoi hoi,

  mjam mjam, wat een heerlijke aardbeien taart!
  Stuur je me een stukje op? hihihi.
  En als je teveel aardbeien hebt.... ik weet nog wel een adresje!
  Ze passen vast wel op mijn beschuitje!

  Ik zal binnenkort weer een fotootje plaatsen van de olijfkomkommer plant. Ze groeit heel hard en houdt zichzelf vast aan de muur! Nog een bloemen te zien trouwens...maar dat komt vast nog.

  Groetjes,
  Lisette

 5. THEA

  Hoi Willemijn, ik heb de courgettes zelf gezaaid ja!!

  Maar ik las gisteren in een tuinblad dat je ze nu nog best kunt zaaien.
  Omdat de planten gevoelig zijn voor meeldauw, zouden ze niet de hele zomer goed blijven.En als je er nu nog een zaaide had je later ook nog vruchten !!
  Goed idee.....ik was er al over aan het denken om er nog 1 te zaaien.
  Dus wat let je!
  Zaad zal er nog wel te krijgen zijn, bij de boerenbondwinkel of zo.

  Veel succes!!!

  Groetjes Thea

 6. Yolanda Elizabet

  Jeetje, je hebt het bijna net zo druk als ik. 😉 Hier ben ik behalve met de beien ook druk in de weer met een overvloedige oogst van kruisbessen en aalbessen.

  Waarom maak je geen Victorian sponge cake met een dikke laag pruimenjam er tussen. Lijkt me heerlijk dus wel graag een stukje voor mij bewaren. 😉

 7. Lisette

  Hoi hoi,

  Klein flesje aardbeienlikeur kan wel per post gestuurd worden ... hahahaha grapje hoor! Ik ben wel jaloers op al je heerlijk aardbeien. Ik had er dit jaar in totaal 6, denk ik. En dan geen kilo's maar stuks. hahaha.
  Veel aardbei werk plezier
  Lisette

 8. Lisette

  Trouwens lekker hè vlierbloesemsiroop?!
  Wij hebben al menig glaasje genoten!
  De champagne is bij mij nog aan het "rijpen".

  Dat wordt genieten!
  groetjes

 9. Lisette

  Hoi Willemijn,

  De olijfkomkommer staat weer op mijn blogje!
  Ze groeit erg goed maar de 3 meter haalt ze nog niet (stond op het pakje)
  Groetjes
  Lisette

 10. Lisette

  Hoi hoi,

  je bent in de aardbeien blijven steken ?? Kan ik me overigens goed voorstellen hoor. Al dat lekkers!

  Update Olijfkomkommer:
  De klimmer doet het nog steeds goed, maar ik zal hem niet aanraden. Het is een leuke plant maar de vruchtjes smaken nu niet echt geweldig lekker. Beetje als rauwe boontjes.

 11. Blammers

  Hallo Williemijn,

  Mooie tuin, die aardbeientaart ziet er lekker uit! Ga ik ook maken, mmmm!! In de tuin werken is heerlijk, en ik weet het!

  Groeten,
  Blammers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *