Tomatengekte

Tomaten, tomaten en nog eens tomaten...
Begin dit jaar ben ik druk bezig geweest met tomatenplantjes te zaaien. Die kwamen massaal op, maar niet alles heeft het overleefd. Ik had nog een paar plantjes die ik bij mijn broer heb gebracht. Hij heeft namelijk een grote folietunnel op zijn werk staan, die ook al vol stond met tomatenplanten. Daar hebben we een aantal van mijn plantjes ook bij gezet. Ook mijn peper, paprika en aubergine plantjes konden er nog bij.
Nu een aantal maanden verder zit ik met een massaal tomatenoverschot! Vooral de tomatenplanten van mijn broer hebben een grote opbrengst en nu hij op vakantie is moet ik plukken. Mijn eigen tomaten zijn vooral grappige gekleurde en kleintjes.. De pepers, paprika en zelfs de aubergine doen het ook! Echt leuk. Volgende postje gaat over wat ik er allemaal van gemaakt heb.. En de foto's komen ook nog!!! :-))

3 gedachten over “Tomatengekte

 1. Thea

  Werk aan de winkel, dus voor je Willemijn!!!
  Als je er teveel hebt, is dat ook niet zo goed. Maar dat weet je dan voor het volgende jaar.

  Ik weet niet of het lekker is, die frambozen op brandewijn,daarom heb ik ook maar een beetje gemaakt!Ook zwarte bessen hen ik een beetje gemaakt voor de eerste keer! Dat moet je eerst ondervinden. Anders is het 1 keer en dan nooit meer!!!
  Ik wil het ook nog graag met noten proberen, ik vind noten zoooooooo lekker namelijk !! Heb jij dat ooit gehad?
  Zo vlug even een boodschap gaan doen!

  Groetjes Thea

 2. Lisette

  Hoi WIllemijn,

  Ik ken dat hoor, druk druk druk en het blogje wordt een beetje vergeten. Logisch toch?!
  De tomaten op de fotootjes zijn inderdaad ook prachtige gekleurd, daar wordt je meteen vrolijk van hè? En bij grote overschotten kun je altijd tomatensaus / sap maken en invriezen. Lekker voor eigen pasta saus.

  Groetjes

 3. annemiek

  Hoi Willemijn!

  Leuk joh...die tomaten,ik ben er ook helemaal klaar voor, voorjaar 2010 gaat het gebeuren:) heb nu circa 15 verschillende soorten uitgezocht, allemaal rare kleuren en maten, en probeer van alles 2 a 3 op te kweken, weet bij god niet waar ik het moet laten, maar ga er zeker aan beginnen, en zie wel waar het schip strand:) Kan niet wachten tot maart....

  groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *